Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatispaj med dill

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

En riktigt god paj som passar till vardagen och till lite mer festligare tillfällen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en rund springform på ca 25 cm diam.
  2. Kavla smördegen så att den täcker botten och lite på kanten behöver inte alls vara mycket.
  3. Skiva sedan potatisen i ca 1 cm skivor och förela i formen.
  4. Skär sedan vår- och gräslöken och strö över potatisen.
  5. Blanda sedan ihop mjölken och grädden tillsätt sedan äggen.
  6. Hacka sedan dillen och lägg i i äggsmeten, krydda sedan med salt och peppar.
  7. Häll över såsen över potatisen
  8. Strö sedan över den rivna gratängosten.
  9. Grädda pajen på 220 grader i ca 30 minuter.
  10. Låt sedan pajen stå och svalna en stund innan du serverar den.
  11. Pajen passar bra till grillat tex grillade kycklingfiléer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.