Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatissallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Potatissallad med sparris, rädisor, sockerärter och rödlök som serveras med en god dressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen med mycket salt; 1 msk till en liter vatten. Det ska smaka saltvatten när man kokar färskpotatis och de får inte bli överkokta. Ta gärna av dem lite innan de är klara då de efterkokar.
  2. Skiva sparrisen i 2 cm långa bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Skölj av dem i kallt vatten.
  3. Klyfta rädisorna och lägg dem i kallt vatten, skiva sockerärterna och rödlöken. Finhacka örterna. Blanda samman alla ingredienserna till salladen.
  4. Dressingen: Blanda olivolja och senap. Tänk på att de ska ha samma temperatur, annars skär det sig.
  5. Blanda i citron och vinäger. Ta gärna lite av kaprissaften också som ger dressingen en god smak.
  6. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att potatisen suger åt sig mycket smak, så krydda lite extra.
  7. Rör ner de finhackade örterna och blanda de övriga ingredienserna. Dekorera med sockerärtsskott.
  8. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • an1s 29 juni 2010

    Den här salladen har jag gjort några ggr och den är jättegod!

  • Lindvallen 7 augusti 2010

    Denna potatissalladen var mycket god den kommer jag att göra fler gånger. Super god till grillspett! Mvh Malin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.