Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatissallad med jordgubbar och kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En stor matig sallad är härlig sommarmat. Servera från ett generöst fat och variera med tillägg som hyvlad parmesanost, smulad fetaost eller stekt halloumi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba och koka potatisen. Låt den ånga av och dela eventuellt i bitar.
  2. Rensa och halvera jordgubbarna. Rör ihop vinäger, olja, honung, senap, salt och peppar. Skölj salladen.
  3. Koka sparris eller sockerärter lätt i saltat vatten och kyl i kallt vatten. Varva allt på ett fat.
  4. Stek kycklingen i olja. Strö över sesamfröna när kycklingen nästan är färdigstekt. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Garnera med färsk basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.