Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färspaj med ananas

 
Skriv ut

Jättegod köttfärspaj. Använd gärna färsk ananas, mycket godare än ananas i burk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills en degboll bildas.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ den kallt i kylen, ca 30 minuter. Ta ut pajformen och nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
  4. Bryn färs och lök i olja i en stekpanna tills färsen är smulig och löken är blank och genomskinlig. Tillsätt morot, palsternacka, mangochutney, kalvfond, salt och peppar. Smaka av. Lägg färsröran i pajskalet. Strö över osten. Vispa samman ägg, crème fraiche och tomatpuré. Salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.
  5. Dekorera med färska halva ananasskivor och ev persilja. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.