Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsspett med äppelrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svårighetsgrad: medel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Fräs äpplen och ris i hälften av oljan tillsammans med curryn. Tillsätt vattnet och 1/2 tsk av saltet och låt koka under lock ca 20 minuter.
  2. Blanda färsen med ägg, 1/2 dl av fraichen, resten av saltet och pepparn eller sambal oelek. Forma färsen runt 4 blötlagda trägrillspett. Pensla med resten av oljan.
  3. Grilla spetten på utegrill eller i ugn, 8-10 minuter. Rör ner resten av fraichen i det färdigkokta riset och smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Servera spetten med risotton och en blandad sallad.
  4. För alla: Ersätt fraichen med mjölkfri crème fraiche sk sour supreme om du inte tål mjölk eller laktos. Ägget kan uteslutas och bytas ut mot 1-2 msk vatten om du inte tål det. Curryn innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.
  5. Tips! Tillsätt gärna 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning i vattnet till riset så får risotton en fylligare smak.
  6. Gröna tipset: Servera äppelrisotton till grillade grönsaksbiffar om du inte vill äta kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.