Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God riscrisp tårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Perfekt födelsedagstårta. Jättegod marängbotten med riscrispflingor + underbar smörkräm + grädde och färska jordgubbar och dajm. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: - Vispa äggvitorna i 3 minuter. - Ha ner sockret och vispa i ytterligare 3 minuter. - Rör sedan lätt ner 6 dl riscrisp.
  2. Bred ut i långpanna och grädda i ca 65 minuter i 125 grader.
  3. Smörkrämen: - Koka ihop äggulorna, grädden, sockret och mjölen tills det tjocknat. Ta av från plattan. - Rör sedan ner 125 g smör i klickar och 1 tsk vaniljsocker.
  4. Bred ut på kakan. Garnera med 3 dl grädde, krossad dajm och halverade jordgubbar.
  5. En smaskig tårta som funkar för barn som vuxna!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sascha00 30 juni 2011

    Superdupergod! Hade den i ugnen i 70 min, sen på eftervärme med luckan öppen i ca 15 min. Blev perfekt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.