Blåbär, citron och vit choklad, en tårta som överraskar.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner i äggvispet, tillsätt citronskal och hett vatten. Rör så allt blir väl blandat.
- Grädda i nedre delen av ugnen, 175º, ca 30 minuter. Låt kallna och dela i 3 bottnar.
- Blanda blåbär curd med vispad grädde och bred över den nedersta bottnen. Lägg på botten nr 2.
- Hetta upp grädden och smält den vita chokladen i den. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över en natt. Vispa upp till fluffig konsistens och bred över botten nummer 2. Lägg på den sista bottnen.
- Förbered gärna tårtan så här långt dagen innan den ska serveras. Plasta in och förvara i kyl.
- Bred lemon curd på ovansidan, inte på kanten.
- Vispa grädde med florsocker och vänd ner blåbär curd. Bred ett lager över hela tårtan. Avsluta med att spritsa eller klicka ut toppar av blåbärsgrädde runt kanten och riv över vit choklad.
- När det är blåbärssäsong så dekorerar man självklart med färska bär.
- Blåbär curd kan ersättas med blåbärssylt.
Publicerat den
1 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar