Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Födelsedagstårta/påsktårta

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 dag 1 timme
Skriv ut

Enkelt recept. En god tårta som inte är så söt i smaken och som kan dekoreras efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör om. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda tårtbottnet i 175 graders ugnsvärme ca 30 minuter.
  2. Fyllningen: Sätt gelatinbladen i kallt vatten så att de mjuknar. Krama av gelatinbladen och lös upp dem i het citronsaft. Rör ner sockret, gelatinblandningen, vaniljsockret och den vispade grädden i kvargen.
  3. Skär den avsvalnade kakan i tre delar och fukta dem med fruktlagen. Fodra tårtformens kanter med bakplåtspapper. Lägg den översta tårtskivan på tårtformens botten. Lägg hälften av bananskivorna, mandarinerna och tårtfyllningen på den första delen, därefter en fuktad tårtskiva ovanpå och sedan resten av bananskivorna, mandarinerna och tårtfyllningen ovanpå. Till sist lägg den återstående fuktade tårtskivan överst. Låt tårtan stå över natten på svalt ställe. Stjälp upp tårtan på serveringsfat.
  4. Dekorera tårtan efter egen smak t.ex. med utkavlad vit marsipan, ( kan vara bra att stryka upp tårtan med grädde innan man sätter marsipan utanpå) marsipanfigurer, godis och choklad eller spritsa vispad grädde i ett rut mönster ovanpå tårtan ( man kan lämna kanterna utan grädde) . Dekorera med aprikoser-eller persika och ev. rostade mandelflarn. Ställ tårtan kallt en stund före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.