Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel sockerkaka - diabetiker

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En enkel sockerkaka som man kan smaksätta med olika saker, ex; rivet skal av ½ citron + 2 msk saft eller rivet skal av ½ apelsin + 2 msk saft eller rivet skal av 1 lime + 2 msk saft

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
  2. Smält margarinet och låt det svalna. Dela äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och Lättströ pösigt. Tillsätt margarinet, mjölk och smaksättning.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- smeten. Rör om tills smeten är jämn och slät. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den vänds upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.