- Serverar: 14 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Snabbt kan du fixa smarrig gofika till jobbet eller varför inte bara frysa in det som blir över, om något nu blir det, och ta fram när oväntade gäster kommer över.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret.
Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke för att sedan hälla över blandningen i ägg och socker smeten.
- Rör runt så att det blandas ihop och blir en smidig, brun smet.
- Skeda upp smeten i små maxarinformar alt små muffinsformar. Fyllt inte på för fullt!
- Grädda i ca 15 min i ugnen på 175 grader. Låt svalna.
- Gör sedan fyllningen. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och låt det koka tills smeten tjocknar. Vilket bara tar några minuter. Rör om hela tiden så att det inte bränns vid.
- Fördela fyllningen i chokladformarna och låt svalna.
- Det går som sagt utmärkt att förvara dem i frysen. Bara att du tar fram dem drygt 20 min före servering.
Publicerat den
22 januari 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De står mjöl i fyllningen, hur mycket???
Ewalvar> Sorry, där har tryckfelsnisse varit i farten. Det ska vara 1 ½ msk mjöl. Har lagt till det i receptet.
Mums farligt goda :) Kommer att baka dem igen. En 5 får du för dem. Tack för receptet
Helt underbara!!! :)
Mycket smarriga, tack för ett kanon recept
Mumma flera ggr om :-) Suveränt goda! Full pott med stjärnor/ kram
Nähä...det här var inget för mej... :( Hade dem i ugnen i 30 min... de var alldeles kladdiga inuti.. Såsen kokade jag jättelänge.. Till sist måste jag reda med mjöl för att få den att tjockna... Reseptet åkte ner i soppåsen..blir ingen fler gang hos oss...