Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Förgylld kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Läcker kycklingrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader Hacka 5 cm purjolök fint, hacka fetaosten fint, klipp aprikoserna fint. Lägg i en skål och blanda väl, slå på grädden, blanda igen, krydda med svartpeppar. Lägg kycklingen i en form.
  2. Fördela hacket på filéerna. Snurra baconen om dem. Slå oregano över det hela och in i ugnen ca 25-40 minuter, beroende på kycklingfiléernas storlek.
  3. Koka upp vatten till pastan, lägg i buljongtärningarna.
  4. Hacka paprikan i bitar, och skär de andra 5 cm av purjolök i strimlor. Låt koka så det är 5 minuter kvar, lägg i paprika och purjolök.
  5. Slå av vattnet när det är klart, ringla lite olivolja över pastan. Rör runt och lägg på en djuptallrik, lägg den färdiga kycklingfilén på toppen!
  6. Garnera med lite grönt och balcamicoreducering. Servera med en gång!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.