Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm förrätt med räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt kan göras i portionsformar eller i en eldfast form. I det sistnämna fallet kallade man förr ofta sådana rätter för "räklåda".

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de hårdkokta, skivade äggen, den finklippta dillen och persiljan. Blanda ned senapspulvret. Tag bort kastrullen från värmen och rör der de hela, skalade räkorna. Smaka av ytterst försiktigt med salt, sedan med vitpeppar. Blanda ner den ovispade grädden. Slå blandningen i 4 portionsformar. Strö över riven ost och siktat OSÖTAT skorpmjöl. Gratinera i 250 grader i ugn, ett steg upp i ugnen, ca 12 minuter eller tills det hela är genomvarmt och osten har fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tlagerberg 12 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.