Ugnsgratinerad fänkål fylld med ett smakrikt potatismos, salsiccia och rosmarin. Läckert och praktisk allt-i-ett rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa fänkålen och skär av lite av stocken i mitten. Bryt loss bladen från huvudet. Fänkålsbladen ska hållas så hela som möjligt (för att kunna rymma fyllningen) Hacka de innersta späda bladen.
- Koka fänkålsbladen i lättsaltat vatten tills de mjuknat men fortfarande har kvar sin spänst. När 1 minut av koktiden återstår, lägg ner de hackade späda bladen.
Häll av vattnet i ett durkslag och låt fänkålen svalna.
- Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner den i en stekpanna och stek den i ett par minuter. Under tiden som fänkålen kokar, koka potatisen. Skala och pressa ner den i en skål.
- Tillsätt salsiccia, fänkålshack, riven parmesanost, olivolja, finhackad rosmarin, ägg, salt och peppar. Blanda ihop till en luftig blandning. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela potatisblandningen i fänkålsbladen och lägg dem i en smord ugnsform. Skeda över lite olivolja och strö över riven parmesanost.
- Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med ett gott lantbröd.
Publicerat den
26 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar