Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkål fylld med potatis och italiensk korv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsgratinerad fänkål fylld med ett smakrikt potatismos, salsiccia och rosmarin. Läckert och praktisk allt-i-ett rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa fänkålen och skär av lite av stocken i mitten. Bryt loss bladen från huvudet. Fänkålsbladen ska hållas så hela som möjligt (för att kunna rymma fyllningen) Hacka de innersta späda bladen.
  3. Koka fänkålsbladen i lättsaltat vatten tills de mjuknat men fortfarande har kvar sin spänst. När 1 minut av koktiden återstår, lägg ner de hackade späda bladen. Häll av vattnet i ett durkslag och låt fänkålen svalna.
  4. Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner den i en stekpanna och stek den i ett par minuter. Under tiden som fänkålen kokar, koka potatisen. Skala och pressa ner den i en skål.
  5. Tillsätt salsiccia, fänkålshack, riven parmesanost, olivolja, finhackad rosmarin, ägg, salt och peppar. Blanda ihop till en luftig blandning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela potatisblandningen i fänkålsbladen och lägg dem i en smord ugnsform. Skeda över lite olivolja och strö över riven parmesanost.
  7. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Servera med ett gott lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.