Mumsig matpaj med en god fyllning av fänkål, riven ost, bacon och gräddfil. Fänkålspaj med bacon tillagas på cirka 60 minuter och förslagsvis serveras en sallad till fänkålspajen.
Instruktioner
- Pajskal:
Hacka samman margarin med vetemjöl och vatten till en deg. Lägg den i kyl medan du gör fyllningen.
- Fyllning:
Skölj och dela fänkål i 4 delar på längden. Strimla dem tunt. Smält margarin eller smör i en panna. Fräs fänkålen på svag värme.
Tillsätt rödvinsvinäger, vatten, salt och peppar. Låt fänkålen småkoka i ca 10 minuter. Ta upp den och låt svalna. Klä en pajform, ca 26 cm (för 4 port), med pajdegen. Nagga bottnen. Förgrädda pajdegsskalet i ca 10 minuter, 225°c.
Strimla bacon och blanda med fänkålen samt riven ost. Fyll pajskalet med fänkålsblandningen. Vispa ihop ägg, gräddil och svartpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i ca 30 minuter, 200°c.
Publicerat den
20 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar