Byt ut vaniljen i pannacottan mot fänkål. Läckert och supergott!
Låt gästerna smaka och sedan gissa vad som är i pannacottan.
Instruktioner
- Ansa och finhacka fänkålen. Lägg den i en kastrull. Tillsätt grädde, socker och fänkålsfrön. Sjud ca 10 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Ta kastrullen från plattan och sila gräddblandningen. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i grädden. Fördela smeten i 4 portionsformar. Ställ i kylen för att stelna ca 3 timmar.
- Kiwisås:
Halvera kiwin och gröp ut fruktköttet med en sked. Mixa fruktköttet i en mixer eller matberedare tillsammans med florsockret till en sås. Mixa inte för länge, då blir det beskt.
- Karamellgaller:
Blanda socker, vatten och glykos i en kastrull. Koka på medelvärme till 120-125 grader. Tillsätt hushållsfärgen. Ringla ut smeten till rundlar på ett bakplåtspapper och låt stelna.
- Garnera pannacottan med kiwisås och karamellgaller.
Publicerat den
27 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar