Fänkålsstekt strömming med citronmos

Färsk strömming är billig mat. Fyll med färska örter och smörstek med rostade fänkålsfrön- vardagslyx i all enkelhet!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fänkål, strömming
Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Gör så här

Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter.
Mosa potatisen med grädden, rör ner citronskal, juice, ½ msk dill och 2 tsk smör, krydda med ½ krm salt.

Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen om den sitter kvar, lägg ut filéerna med skinnsidan ner, salta och peppra.
Fördela 1 msk dill och persilja på filéerna.
Lägg ihop dem två och två.

Rosta fänkålsfröna i en torr, het stekpanna i ca 1 minut.
Blanda fänkål med ströbröd, ½ krm salt och ½ krm peppar och lägg på en tallrik.
Vispa upp ägget.
Vänd strömmingsfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

Stek strömmingarna gyllenbruna i 1 msk smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
Servera den nystekta strömmingen med citronmos, rårörda lingon och en citronklyfta

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Strömmingsfiléer, Potatis, Vispgrädde, citronskal, Citronjuice, Dill, Persilja, Fänkålsfrön, Ströbröd, Ägg, Smör, Salt, Mald svartpeppar, Lingon, Citron
Visningar:
701
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Citronmos recept
Skärgårdsströmm..
av Queenie
över 2 månader
Tomatbeafisk me
över 2 månader
God fiskgratäng
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.