Fänkålsstekt strömming med citronmos

Färsk strömming är billig mat. Fyll med färska örter och smörstek med rostade fänkålsfrön- vardagslyx i all enkelhet!

Ingredienser

4 strömmingsfiléer, ca 160 g
250 g potatis
2-3 msk vispgrädde
½ tsk rivet citronskal
1 tsk färskpressad citronjuice
1 ½ msk finskuren dill
1 msk finhackad persilja
2 tsk fänkålsfrön
2 msk ströbröd
1 ägg
Smör
Salt
Mald svartpeppar

Servering:
Rårörda lingon
Citronklyfta

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st
Visningar:
473
Sparat:
3

Gör så här

Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter.
Mosa potatisen med grädden, rör ner citronskal, juice, ½ msk dill och 2 tsk smör, krydda med ½ krm salt.

Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen om den sitter kvar, lägg ut filéerna med skinnsidan ner, salta och peppra.
Fördela 1 msk dill och persilja på filéerna.
Lägg ihop dem två och två.

Rosta fänkålsfröna i en torr, het stekpanna i ca 1 minut.
Blanda fänkål med ströbröd, ½ krm salt och ½ krm peppar och lägg på en tallrik.
Vispa upp ägget.
Vänd strömmingsfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

Stek strömmingarna gyllenbruna i 1 msk smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
Servera den nystekta strömmingen med citronmos, rårörda lingon och en citronklyfta
Dela

LIKNANDE RECEPT

Citronmos recept
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.