Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålsstekt strömming med citronmos

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Färsk strömming är billig mat. Fyll med färska örter och smörstek med rostade fänkålsfrön- vardagslyx i all enkelhet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Mosa potatisen med grädden, rör ner citronskal, juice, ½ msk dill och 2 tsk smör, krydda med ½ krm salt.
  2. Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen om den sitter kvar, lägg ut filéerna med skinnsidan ner, salta och peppra. Fördela 1 msk dill och persilja på filéerna. Lägg ihop dem två och två.
  3. Rosta fänkålsfröna i en torr, het stekpanna i ca 1 minut. Blanda fänkål med ströbröd, ½ krm salt och ½ krm peppar och lägg på en tallrik. Vispa upp ägget. Vänd strömmingsfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
  4. Stek strömmingarna gyllenbruna i 1 msk smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Servera den nystekta strömmingen med citronmos, rårörda lingon och en citronklyfta

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.