Rätten kan frysas, för att sedan tinas och värmas. Servera gärna en sallad till.
Instruktioner
- Skiva potatisen tunt. Varva den i en smord ugnssäker form med finhackad lök. Salta och peppra mellan varven. Slå på hälften av grädden och grädda potatisen knappt färdig under ca 45 minuter i 200 grader. Fukta under tiden ytan med resten av grädden.
- Under tiden görs färsbiffarna. Lägg färsen i en skål och låt ströbrödet svälla i mjölken 10 minuter. Späd färsen med blandningen och krydda. Tillsätt lök och ägg. Forma färsen till biffar och lägg dem ovanpå potatisen. Lägg ett par tsk ketchup och en ostskiva ovanpå varje biff. Grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills biffarna är genomstekta och potatisen mjuk.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta blir vår middag idag ;)