Ej testat än men varför ej testa det någon gång om man har tillgång till hjort
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Putsa steken fri från hinnor.
Skär bort ca 150 g kött och mal det fint på kvarn.
Skär ett djupt snitt mitt i steken, men den ska fortfarande hålla ihop!
Vik upp den och platta ut den. Salta och peppra runt om.
- Blanda den malda färsen med ägg, kantareller, timjan, salt och peppar.
- Fördela färsen över den utlagda steken och rulla sen ihop den. Bind om den hårt med hushållssnöre.
- Bryn steken runt om i en stekpanna.
- Flytta över den i en långpanna.
- Tillsätt löken och äpplet, de bortputsade hinnorna, enbär och en klick margarin.
- Stek köttet i ugnen ca 1 1/2 timme.
- Koka ur stekpannan med buljongen och vinet och sila och skumma skyn.
- Använd den sen att späda med under stekningen.
- Späd med mer vin och vatten om så behövs.
- Lyft upp steken när den är klar och vispa ur pannan.
- Sila skyn ner i en kastrull och skumma bort fettet.
Gör en redning av smör och mjöl och späd med skyn och grädden.
- Koka ihop såsen under 15-20 min. Smaka av.
Publicerat den
9 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar