Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färserad Hjortstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ej testat än men varför ej testa det någon gång om man har tillgång till hjort

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Putsa steken fri från hinnor. Skär bort ca 150 g kött och mal det fint på kvarn. Skär ett djupt snitt mitt i steken, men den ska fortfarande hålla ihop! Vik upp den och platta ut den. Salta och peppra runt om.
  3. Blanda den malda färsen med ägg, kantareller, timjan, salt och peppar.
  4. Fördela färsen över den utlagda steken och rulla sen ihop den. Bind om den hårt med hushållssnöre.
  5. Bryn steken runt om i en stekpanna.
  6. Flytta över den i en långpanna.
  7. Tillsätt löken och äpplet, de bortputsade hinnorna, enbär och en klick margarin.
  8. Stek köttet i ugnen ca 1 1/2 timme.
  9. Koka ur stekpannan med buljongen och vinet och sila och skumma skyn.
  10. Använd den sen att späda med under stekningen.
  11. Späd med mer vin och vatten om så behövs.
  12. Lyft upp steken när den är klar och vispa ur pannan.
  13. Sila skyn ner i en kastrull och skumma bort fettet. Gör en redning av smör och mjöl och späd med skyn och grädden.
  14. Koka ihop såsen under 15-20 min. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.