Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj purjolöken och skär den tunt.
  2. Fräs i lite flytande margarin. Skala potatisen och skär i tunna skivor.
  3. Varva potatis, purjolök och köttfärs i en smord ugnsäker form. Salta och peppra mellan varven. Lägg potatis överst och underst.
  4. Blanda ihop grädde, mjölk, senap och soja och slå överst i formen.
  5. Lyft lätt med en gaffel så att blandningen rinner ned till botten.
  6. Ställ in formen i 225 grader och grädda ca 45-50 minuter tills potatisen känns mjuk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.