Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färska vårrullar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Goi cuon - färska vårrullar - är lika gott som de kejserliga vårrullarna, fast på ett alldeles annorlunda vis. Fräscht, smakrikt och nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt. Dela dem sedan på längden. Fukta rispappren med sprayflaska eller mellan lätt fuktade kökshandukar. På varje pappersark placerar du ett salladsblad, två räkbitar, en liten hög nudlar, några strimlor fläskkött, salladslök, några blad mynta och några blad koriander och/eller asiatisk basilika. Vik upp höger- och vänsterkanterna av pappret in över fyllningen och rulla sedan ihop paketet så tätt du kan. Täck rullarna med en fuktig handduk före serveringen så att rispappret inte torkar. Servera med någon av dippsåserna nouc cham eller nuoc leo.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.