Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskost- och parmesancheesecake med syrlig krispsallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En läcker cheesecake med nötig botten, krämig fyllning, söt/syrlig sallad och knaprig topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret med nötterna i en kastrull. Mixa kexen. Tillsätt smörblandningen och mixa tills nötterna blivit grovhackade. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant,24 cm i diameter.
  3. Vispa ihop färskost med ricotta, parmesan, ägg och salt till en slät smet. Bred fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter tills fyllningen precis har stelnat. Låt kallna.
  4. Rosta nötterna till toppingen lätt i en panna. Tillsätt sockret och låt det smälta. Skaka pannan så att allt blandas och får fint karamelliserad färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Hacka grovt.
  5. Ansa och halvera rädisorna på längden. strimla aprikoserna. Blanda rädisor, aprikoser och sallad med olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Fördela salladen över cheesecaken och strö över nötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.