En läcker cheesecake med nötig botten, krämig fyllning, söt/syrlig sallad och knaprig topping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret med nötterna i en kastrull. Mixa kexen. Tillsätt smörblandningen och mixa tills nötterna blivit grovhackade. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant,24 cm i diameter.
- Vispa ihop färskost med ricotta, parmesan, ägg och salt till en slät smet. Bred fyllningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter tills fyllningen precis har stelnat. Låt kallna.
- Rosta nötterna till toppingen lätt i en panna. Tillsätt sockret och låt det smälta. Skaka pannan så att allt blandas och får fint karamelliserad färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Hacka grovt.
- Ansa och halvera rädisorna på längden. strimla aprikoserna. Blanda rädisor, aprikoser och sallad med olja, vinäger, salt och peppar.
- Fördela salladen över cheesecaken och strö över nötterna.
Publicerat den
13 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar