Kakan blir alldeles oemotståndlig med fruktsallad som fått dra i en syrlig lag. Den kan med fördel ätas som mellanmål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret tillsammans med mjölk, citronsaft- och skal och philadelphiaost. Vispa ihop till en jämn smet.
Vänd ordentligt ner mjölet blandat med bakpulvret i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter.
- Blanda skal och saft av citron med florsocker.
Skär nektariner eller persikor i bitar och lägg ner dem i lagen. Låt detta dra medan kakan gräddas. De valfria bären ska inte läggas i sockerlag.
- Servera kakan nästan avsvalnad med en fruktsallad på nektariner i sockerlag och valfria bär.
Publicerat den
29 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar