Potatisgratäng är alltid gott, här ännu godare med squash.
God vegetarisk rätt eller som tillbehör till kotletter, kyckling.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°C
- Skiva squashen i tunna skivor, lägg i durkslag och salta över. Låt stå i 15 minuter så att vätskan dras ur.
- Skiva tomaterna i tunna skivor, dela ev i halvmånar.
Skär den kokta färskpotatisen i ½ cm tjocka skivor.
- Smörj en ugnssäker form med flytande margarin. Skölj och torka av squashskivorna med hushållspapper. Varva squash, potatis och tomat i formen.
- Koka upp Milda Mini Mat, tillsätt Maizena och låt såsen koka ihop. Smält därefter ner färskosten, smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över gratängen.
- Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Garnera gärna med lite färsk timjan.
Servera med varmrökt lax eller kallskuret.
Publicerat den
31 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar