Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatispaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Underbart god paj som passar bra till midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Låt vila svalt i 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut eller kavla ut degen i en smord form ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Skiva salladslök och potatis. Skiva sillfileerna på längden. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
  4. Lägg löken i pajskalet och häll på 3/4 av stanningen. Lägg på potatisen och sillen och häll över resterande stanning. Grädda mitt i ugnen 35-40 min tills pajen har stannat helt och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.