Potatissallad med sparris, rädisor, sockerärter och rödlök som serveras med en god dressing.
Instruktioner
- Koka potatisen med mycket salt; 1 msk till en liter vatten.
Det ska smaka saltvatten när man kokar färskpotatis och de får inte bli överkokta.
Ta gärna av dem lite innan de är klara då de efterkokar.
- Skiva sparrisen i 2 cm långa bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
Skölj av dem i kallt vatten.
- Klyfta rädisorna och lägg dem i kallt vatten, skiva sockerärterna och rödlöken.
Finhacka örterna.
Blanda samman alla ingredienserna till salladen.
- Dressingen:
Blanda olivolja och senap. Tänk på att de ska ha samma temperatur, annars skär det sig.
- Blanda i citron och vinäger. Ta gärna lite av kaprissaften också som ger dressingen en god smak.
- Smaka av med salt och peppar.
Tänk på att potatisen suger åt sig mycket smak, så krydda lite extra.
- Rör ner de finhackade örterna och blanda de övriga ingredienserna.
Dekorera med sockerärtsskott.
- Lycka till! Smaklig måltid
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här salladen har jag gjort några ggr och den är jättegod!
Denna potatissalladen var mycket god den kommer jag att göra fler gånger. Super god till grillspett! Mvh Malin.