Färskpotatissallad med jordgubbar och kyckling

En stor matig sallad är härlig sommarmat. Servera från ett generöst fat och variera med tillägg som hyvlad parmesanost, smulad fetaost eller stekt halloumi.

Ingredienser

600 g färskpotatis
1 l jordgubbar
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk fransk senap
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 påsar blandad sallad (160 g, t ex ruccola, machésallad, rödbetsskott)
200 g sparris eller sockerärter
4 kycklingbröstfiléer (ca 500 g)
1 msk rapsolja
2 msk sesamfrön, svarta och vita
2 tsk spiskummin
½ tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1381
Sparat:
23

Gör så här

Skrubba och koka potatisen. Låt den ånga av och dela eventuellt i bitar.

Rensa och halvera jordgubbarna. Rör ihop vinäger, olja, honung, senap, salt och peppar. Skölj salladen.

Koka sparris eller sockerärter lätt i saltat vatten och kyl i kallt vatten. Varva allt på ett fat.

Stek kycklingen i olja. Strö över sesamfröna när kycklingen nästan är färdigstekt. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå salladen. Garnera med färsk basilika.
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av Annras
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.