- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Köttfärslimpa med viltsmak
Instruktioner
- Ugn 175/250 grader
- Blanda ströbröd, mjölk, salt och enbär. Låt det stå ca 10 min. Blanda ner färs och ägg. Arbeta färsen väl.
- Smörj en avlång bakform och strö i rosmarin. Lägg i färsen och jämna till den. Grädda i ugnen i 175 grader, ca 50 min.
- Fräs under tiden svampen i fett tills det "knäpper" iden. Rör i mjöl och späd med vätskan. Sjud stuvningen i minst 10 min. Smaka av med salt.
- Stjälp upp färsen på ett ugnssäkert fat och täck med svampstuvningen. Servera direkt eller gratinera rätten med ost över i 250 grader i ca 10 min. Råstekt eller kokt potatis och något grönt passar bra till.
Publicerat den
7 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott men saknades lök och kryddor, rosmarin och enbär passade bra!