Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färslimpa med svamptäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Köttfärslimpa med viltsmak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175/250 grader
  2. Blanda ströbröd, mjölk, salt och enbär. Låt det stå ca 10 min. Blanda ner färs och ägg. Arbeta färsen väl.
  3. Smörj en avlång bakform och strö i rosmarin. Lägg i färsen och jämna till den. Grädda i ugnen i 175 grader, ca 50 min.
  4. Fräs under tiden svampen i fett tills det "knäpper" iden. Rör i mjöl och späd med vätskan. Sjud stuvningen i minst 10 min. Smaka av med salt.
  5. Stjälp upp färsen på ett ugnssäkert fat och täck med svampstuvningen. Servera direkt eller gratinera rätten med ost över i 250 grader i ca 10 min. Råstekt eller kokt potatis och något grönt passar bra till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dorananny 4 juli 2010

    Gott men saknades lök och kryddor, rosmarin och enbär passade bra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.