Ungarnas två favoriter, pannkaka och köttfärsröra, i en och samma rätt.
Instruktioner
- Pannkaka:
Blanda mjöl och salt.
Tillsätt hälften av mjölken och rör till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken och äggen.
- Häll smeten i en väl smord långpanna och grädda i 225º i 20-25 min.
Under tiden görs köttfärsröran:
Bryn löken och färsen. Se till att färsen blir smulig.
Strö över vetemjöl och krydda. Häll i vattnet och rör om.
- När pannkan är klar, lossa den med en stekspade och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
- Bred köttfärsröran över hela pannkakan. Rulla ihop (som en rulltårta) och skär upp i skivor.
Servera grönsallad till.
Publicerat den
18 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det där har jag oxså ett recept på, men med mina egna ingredienser.. visst kan man variera sig. Ditt recept verkar så gott:-) Tjingeling o ha de fint Pialotta
Lättgjord och barna tyckte verkligen om den! Tummen upp!! Olivia08
Jättegott och lättgjort, var rädd för att pannkakan skulle vara svår att få upp hel ur braspannan men det var inga problem!
Jättegott. Hela familjen gillar denna pannkakerulle. Tack så mycket för receptet.
God "rulltårta" för både stora och små. Tack för ännu ett bra recept.
Nu har vi provat Färspannkakerullen. Den blev uppskattad! När jag gjorde köttfärssåsen fick jag plötsligt för mig att det skulle passa med lite kanel i som i mussaka och det blev inte alls dumt. Jag la också till riven ost ovanpå köttfärsen eftersom jag hade en överbliven bit ost i kylskåpet. Tyckte det gjorde det krämigt och gott, Britt
Det finns olika mått på långpannor. Vad föreslår du?