Färsrullader i svampsås

Jättegoda och enkla att göra. Jag gör alltid dubbel sats och fryser till en middag till. Nötfärs i receptet men jag har gjort på både älg och vildsvin och det blir bra.

Färsrullader i svampsås
Källa: Lena
Uppladdad av: lena4
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Biffarna:
500 g nötfärs
1 dl vatten
1 ägg
2 msk potatismjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver

Svampsås:
1 burk blandsvamp eller kantareller (200 g )
½ hackad gul eller röd lök
2 msk margarin
1 msk vetemjöl
2 dl buljong av tärning
1 dl vispgrädde
Soja
Ev sherry

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2577
Sparat:
43

Gör så här

Blanda färsen med vatten, ägg, mjöl och kryddor.
Forma färsen till avlånga bullar och stek dem gyllene i lite margarin.

Låt svampen rinna av och finhacka den tillsammans med löken.
Fräs svamp och lök i margarin i en kastrull.

Strö över mjölet och späd med buljong.
Häll i grädde och soja och låt såsen koka i 5 minuter.
Smaka ev. av med sherry.

Värm rulladerna i såsen några minuter och servera dem med kokt potatis och sallad.

LIKNANDE RECEPT

Färsrullader recept
över 2 månader
över 2 månader
av kisax
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.