Färsrullader i svampsås

Jättegoda och enkla att göra. Jag gör alltid dubbel sats och fryser till en middag till. Nötfärs i receptet men jag har gjort på både älg och vildsvin och det blir bra.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Färsrullader i svampsås

Gör så här

Blanda färsen med vatten, ägg, mjöl och kryddor.
Forma färsen till avlånga bullar och stek dem gyllene i lite margarin.

Låt svampen rinna av och finhacka den tillsammans med löken.
Fräs svamp och lök i margarin i en kastrull.

Strö över mjölet och späd med buljong.
Häll i grädde och soja och låt såsen koka i 5 minuter.
Smaka ev. av med sherry.

Värm rulladerna i såsen några minuter och servera dem med kokt potatis och sallad.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Nötfärs, Vatten, Ägg, Potatismjöl, Salt, Svartpeppar, Paprikapulver, Blandsvamp, Gul eller röd lök, Margarin, Vetemjöl, Buljong, Vispgrädde, Soja, Sherry
Visningar:
2838
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Färsrullader recept
Köttfärsrullade..
över 2 månader
Fläskfilé med s..
över 2 månader
Grekiska köttfä
av kisax
över 2 månader
Polska färsrull
av Queenie
över 2 månader
Pepparrotsfylld
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.