Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel - kikärtsbullar från Mellersta Östern

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jätte gott att äta, och det finns färdglagat i frys...bara värma i micro eller steka dom i pannan någon minut så blir dom ännu godare. Funkar fint til picknick. Falafel kallas de goda kikärtsbullarna från Mellersta Östern. De välkryddade bullarna blir allt populärare även i Sverige och serveras ofta i varmt pitabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa kikärterna och skölj dem. Lägg dem i en skål och häll över ca 1 1/2 liter kallt vatten. Låt ärterna stå och dra minst 8 timmar (gärna över natten).
  2. Häll bort vattnet och lägg kikärterna i en kastrull. Tillsätt ca 1 liter vatten och lagerblad. Låt ärterna koka ca 40­-50 minuter eller tills de är mjuka. Häll bort vattnet. Skala rödlök och vitlök. Dela lökarna i mindre bitar.
  3. Finhacka lökarna i mixer eller matberedare. Tillsätt kikärter, kryddor, persilja, salt, ströbröd och bakpulver. Kör till en slät massa. Smaka av. Låt massan stå kallt ca 1 timme.
  4. Forma små bullar med hjälp av en matsked. Stek bullarna i varm olja tills de är gyllene runt om. Lägg dem på papper som kan suga åt sig överflödigt fett.
  5. Bjud kikärtsbullarna varma med ljummet pitabröd, sallad, yoghurt, tomatskivor och skivad slanggurka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.