Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kikertsbullar är en vegetarisk variant på köttbullar som är lätt att laga. Gott i pitabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Häll av vätskan om du använder kokta kikärter på burk. Kör kikärterna och dom skalade vitlöksklyftorna till mos i en matbredare. Tillsätt citron, persilja, kryddor och till sist mjölet.
  2. Forma smeten till bollar och lägg dem i en ugnsfast form smord med generöst med olivolja. Stek bullarna i ugnen i 20-25 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.