Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Vegetariskt, krispigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda till den picklade löken och låt stå och dra i kylskåp i 15 minuter.
  2. Lägg kikärterna i en skål och häll över kokande vatten så att det täcker. Låt dra i 10 minuter, häll sedan av vattnet och låt ärterna rinna av ordentligt. Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafeln och mixa till en ganska torr smet. Om du inte har en matberedare kan du mortla kikärterna och finhacka resten av ingredienserna. Om smeten blir för blöt, tillsätt mer mjöl. Hetta upp 5 cm matolja i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Forma bollar av smeten, själv använder jag en glasskopa och trycker till bollarna så att de blir kompakta och håller ihop. Fritera 4–5 bollar åt gången i några minuter så att de blir mörkt gyllenbruna. Se till att vänta mellan varje omgång så att temperaturen går upp till 180 grader, annars smälter bollarna ut i oljan. Låt bollarna rinna av på papper.
  3. Mixa ingredienserna till hummusen i matberedare eller med stavmixer tills du har en lagom slät kräm. Smaka av med salt.
  4. Blanda alla ingredienser till yoghurtdressingen och smaka av med salt. Servera falafeln i pitabröd med tillbehören eller med couscous och tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • babsan50 4 september 2015

    Ser väldigt gott ut och tänker göra detta. Men ska man hälla vattnet över okokta kikärtor eller kokta ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.