- Serverar: 5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Vegetariskt, krispigt och gott.
Instruktioner
- Blanda till den picklade löken och låt stå och dra i kylskåp i 15 minuter.
- Lägg kikärterna i en skål och häll över kokande vatten så att det täcker. Låt dra i 10 minuter, häll sedan av vattnet och låt ärterna rinna av ordentligt.
Om du använder matberedare, lägg i alla ingredienser till falafeln och mixa till en ganska torr smet. Om du inte har en matberedare kan du mortla kikärterna och finhacka resten av ingredienserna. Om smeten blir för blöt, tillsätt mer mjöl.
Hetta upp 5 cm matolja i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Forma bollar av smeten, själv använder jag en glasskopa och trycker till bollarna så att de blir kompakta och håller ihop.
Fritera 4–5 bollar åt gången i några minuter så att de blir mörkt gyllenbruna. Se till att vänta mellan varje omgång så att temperaturen går upp till 180 grader, annars smälter bollarna ut i oljan.
Låt bollarna rinna av på papper.
- Mixa ingredienserna till hummusen i matberedare eller med stavmixer tills du har en lagom slät kräm. Smaka av med salt.
- Blanda alla ingredienser till yoghurtdressingen och smaka av med salt. Servera falafeln i pitabröd med tillbehören eller med couscous och tillbehör.
Publicerat den
31 augusti 2015
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser väldigt gott ut och tänker göra detta. Men ska man hälla vattnet över okokta kikärtor eller kokta ?