- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Skippa köttet en dag i veckan. Baljväxter släpper ut mycket mindre CO2 och är mer klimatsmart än kött.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform med 1 msk olja.
- Hacka persilja. Grovhacka lök. Mixa löken med kikärtor, spiskummin, persiljan, cayennepeppar, maizena, 1 msk neutral olja och 0,5 tsk salt med en stavmixer i en stor bunke.
- Forma smeten till 16 st falafelbiffar. Lägg biffarna i formen, pensla dem med 1 msk neutral olja och stek i ugnen i 30 minuter. Vänd försiktigt på biffarna efter halva tiden.
- Koka bulgur.
- Hacka mynta och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Grovhacka romansallad. Skölj alfalfagroddar. Skala och grovriv morot. Halvera körsbärstomater.
Blanda allt i en stor skål och ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
- Servera falafelbiffarna med salladen, myntasåsen och bulgurn.
Publicerat den
30 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar