Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falafel och myntasås och bulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Skippa köttet en dag i veckan. Baljväxter släpper ut mycket mindre CO2 och är mer klimatsmart än kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform med 1 msk olja.
  2. Hacka persilja. Grovhacka lök. Mixa löken med kikärtor, spiskummin, persiljan, cayennepeppar, maizena, 1 msk neutral olja och 0,5 tsk salt med en stavmixer i en stor bunke.
  3. Forma smeten till 16 st falafelbiffar. Lägg biffarna i formen, pensla dem med 1 msk neutral olja och stek i ugnen i 30 minuter. Vänd försiktigt på biffarna efter halva tiden.
  4. Koka bulgur.
  5. Hacka mynta och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, honung, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Grovhacka romansallad. Skölj alfalfagroddar. Skala och grovriv morot. Halvera körsbärstomater. Blanda allt i en stor skål och ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  7. Servera falafelbiffarna med salladen, myntasåsen och bulgurn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.