Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fale Dunaju

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

en god bakelse med körsbär och vaniljkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt gulor en i taget. Fortsätt vispa men på långsammare hastighet. Sikta i vetemjöl och bakpulver . Rör om till en slät smet. Vispa vitorna hårt och vänd de i smeten. Rör om försiktigt.
  2. Dela smeten i två delar. Förbered en långpanna. Smörj den eller lägg i smörpapper, vilket som. Häll den ena smethalvan i pannan.Till den andra delen av smeten tilsätter du 2 msk kakao och 2 msk vatten. Rör om försiktigt. Nu kan du lägga den mörka smeten över den ljusa som ligger i långpannan.
  3. Ovanpå smeten lägger du tätt in på urkärnade körsbär. Sätt kakan in i ugnen ca 45 minuter. Kolla med stickan så den är torr.
  4. Medan kakan står och svalnar kan du börja förbereda vaniljkrämen. Koka mjölk , potatismjöl, vetemjöl, och socker i en kastrull på svag värme. Rör hela tiden så att krämen inte bränns. När krämen blir tjock ta kastrullen bort från värmen. Rör i smör och vaniljsocker. Låt stå tills krämen blir kall. Tilsätt hårtvispad grädde och rör om försiktigt. Lägg vaniljkrämen över hela kakan.
  5. 5) Topping: Lägg choklad i en skål. Koka upp vatten i en kastrull som är lite smalare än skålen. Tag kastrullen från värmen och sätt skålen ovanpå kastrullen. Rör om medan chokladen smälter. Undvik att få vatten/ånga i skålen. Rör sedan i grädden och avsluta med att blanka av med en smörklick. Låt svalna innan den fördelas över kakan.
  6. 6) Ställ kakan i kylskåpet så att krämen stelnar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ewabakar 26 januari 2012

    (har rättat till några fel i mitt recept bla: ugn 175 grader, rättat till några fel i stavningen, mängden på körsbär, specifikation av olika moment)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.