- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
en god bakelse med körsbär och vaniljkräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt gulor en i taget. Fortsätt vispa men på långsammare hastighet. Sikta i vetemjöl och bakpulver . Rör om till en slät smet. Vispa vitorna hårt och vänd de i smeten. Rör om försiktigt.
- Dela smeten i två delar. Förbered en långpanna. Smörj den eller lägg i smörpapper, vilket som. Häll den ena smethalvan i pannan.Till den andra delen av smeten tilsätter du 2 msk kakao och 2 msk vatten. Rör om försiktigt. Nu kan du lägga den mörka smeten över den ljusa som ligger i långpannan.
- Ovanpå smeten lägger du tätt in på urkärnade körsbär.
Sätt kakan in i ugnen ca 45 minuter. Kolla med stickan så den är torr.
- Medan kakan står och svalnar kan du börja förbereda vaniljkrämen.
Koka mjölk , potatismjöl, vetemjöl, och socker i en kastrull på svag värme. Rör hela tiden så att krämen inte bränns. När krämen blir tjock ta kastrullen bort från värmen. Rör i smör och vaniljsocker.
Låt stå tills krämen blir kall. Tilsätt hårtvispad grädde och rör om försiktigt. Lägg vaniljkrämen över hela kakan.
- 5) Topping:
Lägg choklad i en skål. Koka upp vatten i en kastrull som är lite smalare än skålen. Tag kastrullen från värmen och sätt skålen ovanpå kastrullen. Rör om medan chokladen smälter. Undvik att få vatten/ånga i skålen. Rör sedan i grädden och avsluta med att blanka av med en smörklick. Låt svalna innan den fördelas över kakan.
- 6) Ställ kakan i kylskåpet så att krämen stelnar.
Publicerat den
24 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
(har rättat till några fel i mitt recept bla: ugn 175 grader, rättat till några fel i stavningen, mängden på körsbär, specifikation av olika moment)