Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk cheesecake med bärgelé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrlig och söt är denna dessert. Har du bråttom gör bara chokladmoussen och servera med färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela 4 dl bär i fyra glas. Värm hallonsaften. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i saften. Häll vätskan över bären och ställ in i kylen så det stelnat, cirka 1 till 2 timmar.
  2. Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Tokvispa ägg och socker poröst. Blanda kaffe och choklad i äggvispet. Rör sedan försiktigt ner grädden.
  3. Blanda Philadelphia, créme fraiche, citronskal, citronsaft och florsocker.
  4. Smält smör och blanda med digestivekex. Fördela chokladmousse, färskostcréme och digestivekex i glasen. Garnera med hallon, vinbär och citronmeliss.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.