Här kommer min 2a variant på denna smidiga filé..
Ett ganska simpelt recept som man säkert kan piffa upp med lite extra kryddor om man har det hemma. Eller ev röra i lite svarta-/rödavinbärsgele i såsen om man vill ha lite mer viltkänsla. Men detta är i alla fall grunden
Instruktioner
- Förbered "fläskfilén" ett par timmar före.
Blanda fläskfärsen med aromaten. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Frys in den ett par timmar innan tillagning.
- Sätt på ugnen på ca 200-225 grader.
Ta ut den halvfrusna "filén" och skiva den i ca 1,5 cm skivor. Peppra dem på ena sidan. Fräs på dessa på båda sidor så de får lite stekyta. Lägg dem i en ugnssäker form.
Stek den hackade löken och kantarellerna i en klick smör och strö dem sedan över formen.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål/bunke och häll över filé-bitarna toppa med skivad eller riven ost.
- Gratinera ca 20-30 minuter så att såsen har kokat ihop sig och ytan har fått färg.
- Serveras till potatis, lingonsylt och ett stort glas mjölk! =J
Publicerat den
13 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar