Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

”Falsk Jakob”

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet är gjort på älgkött men man kan använda vilket kött man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär älgköttet i strimlor (det går att använda annat kött). Bryn köttet väl. Skär även baconen i strimlor stek ihop det med köttet. Det är valfritt om man vill krydda köttet för det tar smak av baconet.
  2. Koka riset efter anvisningen på paketet. Slå ihop allt i en gratängform.
  3. Vispa grädden och ha i chilisåsen. Bred över. Vill man, kan man ha i jordnötter och bananer innan man brer på chiligrädden, annars kan man ha i en skål bredvid som tillbehör.
  4. Gratinera i ugnen i 200 grader ca. 15 minuter eller tills det blir en fin färg.
  5. Servera tillsammans med en grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.