Ett klassiskt recept som fungerar jättebra med skinkstek.
Det blir en god, gammaldags men mager söndagsmiddag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275 grader.
Salta och peppra skinksteken och lägg in den i en stekpåse.
Skala och skiva moroten. Skala och klyfta löken.
Lägg in lök, morot, lagerblad och ansjovisfiléer i stekpåsen.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av steken. Tillslut stekpåsen.
- Placera steken i en ugnssäker form och ställ in den i ugnen.
Placera den lite lägre än mitten av ugnen.
Tillaga i ugnen tills termometern visar 75 grader, 45-minuter till en timma.
- Koka upp en kastrull med vatten och sänk ner sockerärterna i vattnet. Ta upp dem efter 15-20 sekunder och spola av dem under kallt, rinnande vatten.
- Ta ut steken från stekpåsen och lägg upp den på ett skärbräde. Låt den vila 10 minuter innan den skärs upp. Häll skyn från spadet i en kastrull. Ta bort lagerbladen. Lägg morot och lök i en press och pressa ner dem i skyn. Koka upp och låt koka tills det återstår 2/3.
- Blanda arrowrot med 2 msk kallt vatten och vispa ner blandningen i skyn. Sjud upp och låt tjockna. Smaka av med vinbärsgelé, dragon och senap. Späd ev med grädde och ansjovisspad.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar