"Äkta" kåldolmar är ju ljuvligt gott...men "Falska" kåldolmar är snabbare men också ljuvligt goda...prova själv.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Mjukstek finhackad lök i smör. Ta av och låt svalna.
- Blanda blandfärs med risgrynsgröt (i slang), löken, ägg, ljus sirap, salt och finmalen vitpeppar till en jämn och smidig färs. Forma färsen till små pannbiffar.
- Bryn biffarna i en het panna med smör och olja och lägg över dem i en ugnssäker form.
- Fräs strimlad vitkål i lite smör, socker, salt och lite nymalen vitpeppar. Fördela vitkålen över biffarna.
- Tillaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter.
- Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastisk gott! Helt klart en ny favorit.
Såååå gott. Som kålpudding fast lättare på något vis, inte lika lång tid i ugnen, och lättare att ta bort vitkålen för de små :)