Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv i ugn med skinkost

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel variant på ugnstekt falukorv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken. Blanda skinkmjukosten, löken, senapen och mjölken. Skär en skåra i falukorven på längden och lägg den i en ugnsfast form. Fyll skåran med skinkostblandningen. Gratinera i ugnen ca 20 min
  3. Servera med kokt potatis eller pasta.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Jessica66 16 april 2008

    Ungarna njöt och jag med för det gick snabbt och smidigt och var jätte gott

  • SDMaya 9 oktober 2008

    Superbt gott! Kommer göras många gånger här hemma.

  • pedalen1965 20 januari 2009

    Enkelt och mycket gott! Tack för receptet!

  • loppan35 15 februari 2009

    detta recept älskade alla hemma i denna familjen, verkligen GOTTIGT!!! :)

  • Glitterfia 18 februari 2009

    Ja, det gick snabbt, var enkelt och dessutom blev det väldigt gott =). Kommer absolut att laga detta fler gånger. Tack för ett toppenrecept

  • snuzan1 14 oktober 2009

    Snabbt, enkelt och mycket gott! Barnen frågade direkt om vi inte kunde göra det här fler gånger.

  • santafe1 16 november 2009

    Enkelt och mycker gott.Åts av hela familjen tills formen var tom.

  • farmoringer 13 juni 2010

    En riktig god korvrätt. Ett plus att det gick snabbt att göra i ordning...

  • Bappi 9 augusti 2010

    Hade bara 400 gram backonost i kylen ... men det blev lika smarrigt ändå (kan jag tänka mig) *ler*. Snabbt och gott och tack för receptet/ kram Bappi

  • Mistys 21 februari 2012

    Läste fel och köpte en tub skinkost på 225g. Använde dock det och halverade det andra ingredienserna. Fyllde min ring och i vår familj räckte såsen/kladdet gott och väl ändå. Så 400g blir nog väl mycket hos oss iallafall. Mycket gott. Alla åt med god aptit och vi kommer göra det igen. En stark 4 av oss.

  • monicapite 9 januari 2013

    Så enkelt och så gott! Fanns inget kvar i formen när middagen var slut = toppbetyg av mannen!

  • rosatalo 8 november 2013

    God " sås " men tyckte att korven inte kändes färdiglagad efter 20 min i ugnen, kommer att ha lite varmare och lite längre i nästa gång. För fler gånger blir det. Jag kanske hade formen för långt ner i ugnen, hade den i mitten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.