Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv- och baconpanna med kokt potatis!

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

"Man tager vad man haver" heter det ju, i går var det precis som citatet säger... :D Jag hade grädde och mjölk som höll på att gå ut, en halv falukorv och några trista potatisar.. Med en snabb kik i skafferi och kylskåp så bestämde jag mig för att slänga ihop kvällens middag, som faktiskt blev ganska lyckad om än mäktig... Bilden tog jag i dag när jag käkade rester till lunchen..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva och stek baconet först, under tiden så tärnar du falukorven och hackar löken, samt purjon.. När baconet börjar bli knaprigt så häller du i falukorven och lökblandnignen i stekpannan.
  2. Låt allt bryna en stund, när löken börjar bli mjuk och korven fått lite färg strör du över kantarell-champinjonsoppan. Blanda snabt runt och häll över grädden, häll på kryddorna + Collorit och rör om. Blir det för tjockt så späd med mjölk eller vatten! Strö över persilja när det är klart. Grytan är klar när potatisen kokt färdigt! Servera med kokt potatis och lingonsylt. Jag kan tipsa om att kantarell-champinjonsoppan är kanon att använda när man gör potatisgratäng, och massor med olika förska örter, jag brukar ta ganska mycket grädde och lite mjölk, kan inte säga hur mycket det ger sig .. men gott blir det!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cuddly96 28 september 2011

    Har letat upp måttangivelse på Falukorv, bacon och soppa nu!

  • cuddly96 23 oktober 2011

    I dag blev det en variant på den här "pannan" slängde i tärnade morötter och ett extra paket bacon...och tog 3 påsar grönpepparsås istället för kantarell/chamoinjonsoppan... Väldigt smaksens blev den här varainten oxå! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.