Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv fylld med västerbottenskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Falukorv kan vara svårt att variera. Så här kommer en lite lyxigare variant.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skär 8 bitar av falukorven, gröp ur ett djupt hål med kuljärn. Koka upp grädde och lägg i osten. Kör i matberedare till en slät kräm. Rör ner äggulorna. Häll ostkrämen i urgröpningen på falukorven och stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Koka upp buljongtärning och vatten. Tillsätt hackad persilja och pressa ner vitlöken. Koka ca 1 minut utan lock och kör i matberedare eller med mixerstav tills buljongen är grön och helt slät. Vispa ner kallt smör. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatismos och en tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.