Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv i ugn med potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel och god husmanskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200* (varmluft, annars 225*)
  2. Potatismoset: Koka potatis tills färdig. Häll av vattnet och mosa. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar. Blanda till jämn konsistens. Lägg över i en ugnssäker form.
  3. Falukorven: Skala och skiva lök och äpple. Ta bort skinnet på falukorven och skär den som en hasselbackspotatis = 2 cm skivor men inte helt igenom korven. Lägg över i en ugnssäker form. Spruta/klicka i lite senap i varje skåra. Varva sedan med lök och äpple i skårorna runt om. Strö över riven ost.
  4. Ställ in potatismos och falukorven i ugnen i ca 30 minuter. Om moset får för mycket färg så täck med folie. Servera med smörslungade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.