Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorv, potatis och broccoligratäng med körsbärstomater och bearnaisesås

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det är absolut ingen gourmetmat och inget som utmanar smaklökarna, men en helt ok vardagsrätt om du vågar prova. Rätten uppstod för många år sedan när jag var sugen både på broccoli och bea, och inte kunde bestämma mig om vad jag skulle göra med det. Kollade i kylen och hittade en bit falukorv och en påse gratängost. Det är inget jag käkar så ofta men i bland så blir jag supersugen på det, och så var det här om veckan, då hade jag även lite överbliven kokt potatis och några körsbärstomater i och det blev helt klart godkänt det också.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och bryt broccolin i små buketter, lägg dem i en kastrull koka upp och låt sedan broccolin sjuda ca 4-5 minuter. Broccolin ska fortfarande vara lite krispig (inte för länge så att den blir mosig). Gör bearnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Dela körsbärstomaterna i halvor. Har du potatis över så skiva den. Skiva falukorven i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form, pudra över lite kajennpeppar på varje skiva. När broccolin är klar så häll av den i ett durkslag och skölj den i kallt vatten (då behåller den sin vackra gröna färg och krispighet). Lägg den skivade potatisen på falukorven, sen lägger du på broccolin, placera ut de halverade tomaterna och häll över såsen. Slutligen så lägger du över den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.