Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorvsgratäng provençale

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färskpotatis går alldeles utmärkt att använda i falukorvsgratängen. Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dra skinnet av korven och borsta potatisen. Skiva korv och tomater i 1/2 cm tjocka skivor och squash och potatis i mm-tjocka skivor.
  3. Varva korv, potatis och grönsaker i en ugnssäker form. Blanda grädde, vitlök, basilika, salt och peppar och häll det över gratängen. Strö över ost.
  4. Stek gratängen mitt i ugnen ca 40 minuter tills den har fått fin färg och potatisen är mjuk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • popik 17 september 2008

    Är inte så överförtjust i falukorv men det här gillar jag.

  • hockeymorsa 1 oktober 2010

    Jättegott! Lite pilligt, men alla i familjen gillade den. Vi tog mer potatis än det står i receptet.

  • MrsC 2 oktober 2010

    Vad roligt att det smakade gott! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.