Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorvsgratäng med vitkål

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

billig höstmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skiva kålen och löken och stek den med smör och smula ner buljongtärningen ,salta och peppra. Skiva potatisen och korven. Lägg hälften av kål och lök blandningen i en smord ugnsfastform. Varva potatisen och korven i formen och lägg resten av kålblandningen överst. Blanda mjölk och grädde, och häll det över gratängen. Sätt in formen i ugnen ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Legoli 21 november 2008

    Tack för ett nytt favoritrecept, uppskattades av alla.

  • Monika46 22 november 2008

    Tack för det goda receptet! Jag kommer att göra denna rätt många gånger. Lägger dreceptet bland mina favoriter. Du får en 5:a i betyg. /Monika

  • zonale 5 februari 2009

    Ett lite ovanligt men mycket gott recept med falukorv. Uppskattades här hemma. Full pott!

  • hellea 10 juni 2010

    Gott och så enkelt! Kommer att bli en favorit.

  • hillevi3 2 november 2010

    En ny favorit!!!

  • Pita2 10 mars 2011

    Jättegott! Väldigt lättlagat och omtyckt av hela familjen!

  • eva5ochjan4 7 april 2011

    Detta var något så otroligt gott det kommer jag att göra ofta

  • Nomnom33 26 maj 2012

    Som ung person är jag otroligt glad över att ta del av denna jätte goda recept. Nu kommer man ihåg varför man saknar mormor och hennes lantmat. Jag gör dubbel portion varje gång men jag lägger till morötter och försteker dom med löken samt kål. 5 stjärnor och tackar!!! :)

  • hillevi3 11 oktober 2012

    Jättegott! Kommer att laga detta fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.