- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkel och god. Passar hela familjen
Instruktioner
- Skär potatisen i mindre bitar och koka upp för att göra potatismos. Vispa ihop med mjölk. Hacka purjolök och lägg i potatismoset.
- Haka lök och bacon i mindre bitar för att sedan bryna dem i en stekpanna, tills det har fått lite färg.
- Smält smör/margarin och tillsätt creamfreiche,tomatpuré, senap och kryddor samt salt och peppar. Låt småputtra på svag värme några minuter.
- Bre över potatismoset i en ungfast form. Häll över bacon och gullöken.
- Skär korven i centimeter tjocka bitar och tryck ned en bit i potatisen.
- Häll över såsen, och avsluta med att strö över ost.
- 225 grader 15 min
Publicerat den
16 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott tyckte vi allihopa. Hoppade dock över smöret i såsen och tog lite i moset istället. Kommer säkert att göras fler gånger.
Verkligen supergott! En lite festligare variant av falukorv i ugn som garanterats kommer göras flera gånger!
Toppengod vardagsmat. Rekommenderas varmt.
En ganska festlig variant på falukorv.Det här gillade vi.Tack för receptet.