Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falukorvstoast med ägg under spagettitäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett snabbt och ovanligt sätt att göra korv och spagetti. Gjordes ofta av min mor under uppväxten på 50-60-talet. Hur hon kom på idén har jag ingen aning om. Kräver lite organisation vid beredningen om man inte vill ha kall mat. Men det är det värt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på ca 60 grader och ställ in 4 djupa tallrikar. Kantskär formbrödsskivorna. Skiva falukorven ca centimetertjock.
  2. Koka spagettin enligt anvisningarna ifrån tillverkaren. Stek brödskivorna gyllenbruna i ca hälften av smöret, och lägg in på tallrikarna.
  3. Stek falukorven gyllenbrun, och lägg ovanpå brödskivorna. Stek äggen enkel eller vändstekta efter tycke och smak, och lägg ovanpå korvskivorna. Häll av spagettin i durkslag.
  4. Häll tillbaka i kastrullen och lägg i resten av smöret, salt och peppra. Rör om tills smöret smält.
  5. Tag ut tallrikarna ur ugnen och lägg spagettin som ett tak överst.
  6. Servera med riven permesan och tomatketchup.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • katbeghan 25 mars 2012

    Hade detta till lunch igår. Ganska gott, mycket mäktigt. Lite kul med en ny variant av enklare pastarätt. Min dotter tyckte det var mycket gott. Medan min man tyckte att spagettin var líte onödig. Så vårt gemensamma betyg blir en 4. Plus att det gick snabbt att göra! Men jag själv saknade lite grönsaker...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.