Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens bästa köttpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här fantastiskt smakrika pajen passar utmärkt som en hel måltid. Ta med den på en picknick eller bjud den på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar och strimla baconet. Skala och hacka löken. Bryn kött, bacon och lök i en stor stekpanna på hög värme. Häll av fettet.
  2. Tillsätt buljong, tomater med spad, tomatpuré, oregano, vitlök och chiliflingor. Krydda med svart- och chilipeppar. Låt det koka samman på medelstark värme utan lock tills såsen tjocknar, ca 20 minuter.
  3. Till degen: Häll mjöl och salt i en matberedare och arbeta snabbt in det kalla matfettet och kesellan. Tillsätt citronsaften och så mycket av det kalla vattnet att en deg bildas - arbeta snabbt och lägg degen i kylskåpet. Värm ugnen till 175 grader. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena degbiten mellan plastfolie. Klä en stor pajform, 30 cm, med degen. Nagga bottnen och häll köttblandningen i skalet. Kavla ut resten avv degen till ett lock och täck pajformen med det. Pensla kanterna med lite vatten och gör en fin kant genom att trycka ihop degkanterna med fingertopparna.
  4. Skär några snitt i degytan så att ångan kan pysa ut. Pensla locket med mjök och grädda i upp till 1 timma och 15 minuter tills den blivit vackert brun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.