Den här fantastiskt smakrika pajen passar utmärkt som en hel måltid. Ta med den på en picknick eller bjud den på en buffé.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar och strimla baconet. Skala och hacka löken. Bryn kött, bacon och lök i en stor stekpanna på hög värme. Häll av fettet.
- Tillsätt buljong, tomater med spad, tomatpuré, oregano, vitlök och chiliflingor. Krydda med svart- och chilipeppar. Låt det koka samman på medelstark värme utan lock tills såsen tjocknar, ca 20 minuter.
- Till degen: Häll mjöl och salt i en matberedare och arbeta snabbt in det kalla matfettet och kesellan. Tillsätt citronsaften och så mycket av det kalla vattnet att en deg bildas - arbeta snabbt och lägg degen i kylskåpet. Värm ugnen till 175 grader. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena degbiten mellan plastfolie. Klä en stor pajform, 30 cm, med degen. Nagga bottnen och häll köttblandningen i skalet. Kavla ut resten avv degen till ett lock och täck pajformen med det. Pensla kanterna med lite vatten och gör en fin kant genom att trycka ihop degkanterna med fingertopparna.
- Skär några snitt i degytan så att ångan kan pysa ut. Pensla locket med mjök och grädda i upp till 1 timma och 15 minuter tills den blivit vackert brun.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar