Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Familjens citron- och apelsinkrämskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En lätt och saftig sockerkaksbotten med citronkrämsfyllning och en topping av apelsinkräm med vit choklad. Påsken till ära dekorerad med chokladägg och strössel. Den är också god att fylla med vaniljkräm smaksatt med lite ägglikör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret tillsammans med mjölken och låt svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och sikta ner.
  4. Tillsätt smörblandningen och det rivna citronskalet. Rör smeten jämn.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen, i 175º, ca 30 minuter. Känn med sticka. Låt svalna.
  6. Till citronkrämen vispas ägg och socker. Smält smöret, tillsätt äggvispet och majsstärkelsen utrört i citronsaften.
  7. Vispa tills krämen tjocknar. Låt svalna, rör i den då och då.
  8. Smält smöret tillsammans med chokladen på mycket svag värme. Rör ner florsocker, apelsinsaft och rivet apelsinskal. Låt svalna till bredbar konsistens.
  9. Dela kakan till två bottnar, bred citronkrämen på den understa och täck med den andra. Tryck till lätt.
  10. Bred apelsinkrämen över och dekorera med chokladägg och strössel.
  11. Ställ kakan svalt och ta fram den 30 minuter innan den ska serveras.
  12. Tips: Fyll gärna kakan innan citronkrämen är helt kall.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • chatte71 6 april 2010

    Denna var mäktig och god med dessa uppfriskande smaker. Passade bra in på påskbordet!

  • cola66 13 december 2011

    den såg väldigt god ut så den lägger jag in hos mig, tack så mycket

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.